12 Kasım 2012 Pazartesi

TAZE OTLU VE TEREMYAĞLI FIRINLANMIŞ ÇITIR TAVUK

TAZE OTLU VE TEREMYAĞLI FIRINLANMIŞ ÇITIR TAVUK


Lezzetli bir akşam yemeği için, Teremyağ ve taze otlarla tatlandırılıp fırınlanmış şık sunumu ile çok pratik bir tavuk tarifi.

Malzemeler:

3 yemek kaşığı (100 gr) Teremyağ

1 adet bütün tavuk

1 bağ taze kekik

3 dal taze biberiye

6 dal taze adaçayı

4 diş sarımsak

1 adet limon kabuğu rendesi

1,5 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

Hazırlanışı:

İlk olarak bütün tavuğunuzu alıp, keskin bir bıçakla üzerinde derin olmayan, ince paralel kesikler açın. Bir kabın içinde Teremyağ’ı diğer tüm malzemeler ile karıştırın. Bu karışımdan bir yemek kaşığı kadarını ayırın. Gerisini tavuğunuzun üzerine kalın bir tabaka halinde sürün ve ıslatıp iyice sıktığınız yağlı kağıt ile üzerini sıkıca kapatın.

150 dereceye ayarladığınız fırında 2 saat pişirin. Sonra tavuğun üstünü açın, kalan karışımı üzerine sürün ve yarım saat daha pişirerek derisinin çıtır çıtır kızarmasını sağlayın. Fırından çıkardıktan sonra servis etmeden önce tavuğun 10 dakika dinlenmesini sağlayın.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder